www.maahadtahfizaddin.edu.my

Info Addin

Confessions of a Shopaholic
Aluan Pengerusi ADDIN
Alhamdulillah, bersyukur kepada Ilahi atas limpah kuniaNya...
Nothing like the holidays
Galeri Aktiviti ADDIN
Himpunan gambar aktiviti & program...

Taqwim Tahunan ADDIN
Senarai aktiviti terkini yang dijalankan Addin...

Arkib Berita ADDIN
Senarai Berita ADDIN sepanjang masa...

FB Rangkaian MTQ ADDIN

Kalender Aktiviti

<<  Disember 2014  >>
 Is  Se  Ra  Kh  Ju  Sa  Ah 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
1516171819
    

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Pengunjung Addin

mod_vvisit_counterHari ini647
mod_vvisit_counterKelmarin833
mod_vvisit_counterMinggu ini5252
mod_vvisit_counterBulan ini23463
mod_vvisit_counterKeseluruhan754591

Online (20 minit lalu): 8
Hari ini: Dis 18, 2014

Permohonan Ke UMM - AL Qura

Assalamualaykum..

 

Memandangkan ramai yg tanya camne nak apply ummul qura..Disini  dinyatakan secara terperinci apa yg diperlukan sebagaimana yang dinyatakan di dalam borang permohonan..

 

 

 

 

     1- Result SPM (wajib) @ apa2 result peperiksaan lain - diterjemahkan dan mendapat cop pengesahan di wisma putra (putrajaya) dan jugak mati stem di kedutaan arab saudi (jalan ampang).

 

ALAMAT KEDUTAAN ARAB SAUDI :-

( Royal Embassy of Saudi Arabia, 4th Floor, Wisma Chinese Chamber, 258 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur

Tel: 03 4257 9825, Fax: 03 4257 8751 )

http://www.mycen.com.my/malaysia/embassy_04.html

 

ALAMAT INSTITUT TERJEMAH NEGARA :-

http://www.itnm.com.my/

Institut Terjemahan Negara Malaysia

Wisma ITNM, No 2, Jalan 2/27E

Seksyen 10, Wangsa Maju

53300 Kuala Lumpur

  • (603) 4149 7210 ( TEL)
  • (603) 4149 1535 ( FAX )

     2-Surat sokongan daripada persatuan2 islam seperti jakim abim jim PAS persatuan ulamak yadim dan sebagainya @ surat sokongan dari mana2 bekas pelajar ummul qura @ madinah..

 

    3- Empat keping gambar ukuran biasa tidak termasuk gambar di borang dan borang medical check up = 6 keping total, + copy pasport

 

     4- Fotostat sijil beranak yang siap diterjemah ke dalam bahasa arab @ inggeris dan medical check up

 

     5- Umur tidak melebihi 23 tahun..kalau dah terlebih pun boleh je cuba mitak..tp jgn terlalu terlebih ye..

 

     6- Bagi pelajar perempuan kena ada mahram yang menemani disini..sertakan nama mahram..

 

     7- Surat kebenaran untuk study di arab saudi ( pohon daripada jabatan pengajian tinggi )

 

bahagian hal ehwal dan pembangunan pelajar-aras 2,

blok e9, kompleks e, presint 1, pusat pentadbiran kerajaan persekutuan,

62505 putrajaya,

tel : 03 88835833/37 faks: 03 88894258.

 

     8- Semua surat @ dokumen diterjemah ke dalam bahasa inggeris @ bahasa arab..

 

*segala maklumat @ permohonan yang tidak lengkap tidak akan dilayan..

 

Hantar ke alamat di bawah:

 

ADMISSION DEPT. ARABIC LANGUAGE INSTITUTE

UMM ALQURA UNIVERSITY

P.O.BOX 3712

MAKKAH AL MUKARRAH 21955

KINGDOM OF SAUDI ARABIA

EMAIL : Alamat email ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya

 

*borang boleh di download dari link ini..

 

http://uqu.edu.sa/arabic-language-intitute

=> bukak page ni dan application form ada kat bawah skali..

 

Sample image

You are here: Home